Festival solusi ekologis ing kutha Montagna-le-Templier

À TESTER

Minangka bagéan saka festival solusi ekologis, acara bakal dianakake ing Moulin de Montagna-le-Templier, Sabtu 1 Oktober, wiwit jam 10 esuk nganti tengah wengi.

Kepala Redacció Veu del Jura

Dikirim 19 Sep 22 @ 19:40

Acara sing digawe minangka bagéan saka festival solusi ekologis sing diwiwiti dening Bourgogne Franche-Comté Region bakal dianakake dina Sabtu 1 Oktober saka 10 am nganti tengah wengi ing Moulin de Burignat ing Montagna-le-Templier, kanthi dhukungan saka Bourgogne Franche- Région du Département of County, Departemen Jura, komunitas komune Porte du Jura lan Terre d’émeraude, komune Montlainsia, Gigny lan Broissia.

Kanggo bocah sekolah

Kanggo bocah sekolah

Festival iki didhukung dening asosiasi Le Panier de Basses Tech, sing tujuane kanggo nyoba lan nyebarake panggunaan teknologi sing kurang kanggo entuk daya tahan sing luwih gedhe, utamane ing wilayah kayata energi, omah, panganan, pertanian petani, omah, lsp. ternak lan game, liwat alat sing bisa entuk manfaat saka wilayah lan agen.

Ing logika transmisi, umume lokakarya bakal disiyapake kanggo bocah-bocah sekolah ing dina Jumuah, 30 September. Rong kelas saka SD Saint-Julien lan siji kelas saka SMA Saint-Amour bakal teka kanggo nyenengake festival lan kegiatane, kanthi jumlah siswa 80.

trep

Diwiwiti dening klompok warga sing setya saka Petite Montagne, kanthi tujuan kanggo nanggapi telpon kanggo proyek ing wilayah Bourgogne-Franch Comté.

Program kasebut

Program kasebut

Festival iki nduweni tujuan kanggo dadi momen ijol-ijolan, rapat lan panemuan babagan masalah transisi ekologis. Ide iki kanggo nggabungake macem-macem pamirsa ing babagan proyek umum, masa depan sing luwih tahan banting, ing atmosfer sing nyenengake lan meriah. Edisi pisanan bisa uga cilik …

À Lire  Restoran brasserie paling apik ing Paris

animasi crita

animasi crita

Kampung asosiatif

Kampung asosiatif

Saka jam 10 nganti jam 7 sore, lokakarya kawruh ditawakake babagan manufaktur, ngarang, panemuan, kanthi gagasan menehi solusi sing migunani ing saben dinane, nanging uga kanggo masak chutneys sayur-sayuran lan njupuk care saka konservasi ing bisa sampeyan. Yen sampeyan teka karo apples, sampeyan ninggalake karo jus, lan nggawe roti sourdough

Lelungan menyang jagad crita Élodie Guidou, balapan sepeda alon lan pirang-pirang game kerjasama kayu, ngunjungikeong. Lan kanggo bocah cilik, badut bakal ana ing saindhenging dina.

Utawa manggon ing Burgundy?

Utawa manggon ing Burgundy?

Kanthi partisipasi asosiasi: Le lien du Suran, lingkungan alam Jura, Kolektif methanizer, Solaris, Ajena.

12:00: umpan balik saka debat koperasi

Apa desa sing paling apik ing Burgundy?

Ngadhepi owah-owahan iklim sing mengaruhi Petite Montagne, apa wilayah adaptasi sing disaranake pejabat lan aktor sing dipilih ing wilayah kasebut? Debat kooperatif, World Café bakal nggabungake 25 kapribaden lokal kanggo nggawa solusi lan ngetrapake

Utawa manggon watara Dijon?

13:00: prasmanan petani

Ngendi luwih becik manggon ing Côte-d’Or?

Reservasi dibutuhake sadurunge 26 September ing 06 49 92 28 31 lan ing 16:00, lotto partisipatif, free kertu hadiah Akeh hadiah kanggo menang.

Endi sing apik kanggo manggon ing Jura?

19:00: nedha awan panas

Lentil asin, keju, crumble musiman dimasak ing geni kayu. Ing 8 p.m., pub lan tari sore karo tari Dom lan pitik faceted, free mlebu.

Apa desa sing paling apik ing Jura?

  • Apa artikel iki migunani kanggo sampeyan? Elinga yen sampeyan bisa ngetutake Voix du Jura ing bagean Wartaku. Ing siji klik, sawise ndhaptar, temokake kabeh warta saka kutha lan merek favorit.
  • Wilayah asli sing urip apik Temokake kutha lan desa kanthi karakter, kayata Flavigny-sur-Ozerain lan anise sing misuwur, Vézelay lan basilika Sainte-Madeleine, utawa Noyers-Sur-Serein, sawijining desa sing paling apik ing Prancis .
  • Endi manggon ing Burgundy Franche-Comté? Kutha emblematic liyane ing wilayah kasebut: Besançon, kutha ijo kanthi atraksi ekonomi lan budaya sing cedhak karo Swiss. Saenipun dumunung ing sisih wétan antarane bukit, dataran lan kali ing pinggir massif Jura, kutha iki uga minangka pusat industri penting ing wilayah kasebut.
  • Burgundy mbukak kutha-kutha permata kanggo sampeyan: Vézelay, panggonan spiritualitas sing kadhaptar ing UNESCO, Noyers-sur-Serein, Flavigny-sur-Ozerain, Semur-en-Brionnais, Châteauneuf-en-Auxois… Kutha iki « peta » Kabeh minangka bagean saka “Desa Paling Apik ing Prancis”.
  • Côte-d’Or ing papan sing apik Ing Top 50 nasional sing padha, nanging wektu iki kanggo kotamadya sing kurang saka rong ewu pedunung, Côte-d’Or wis apik banget karo telung desa sing katon ing dhaptar: Varois -et -Chaignot (28), Neuilly-lès-Dijon (33) lan Ouges (49)!
  • Umumé, peringkat kaya “Kutha iki apik kanggo manggon” mung gegayutan karo kutha gedhe lan medium. Lan ing Côte-d’Or, sampeyan biasane mung nemokake Dijon lan kadhangkala Beaune.
  • Jura nduweni rong kutha ing peringkat 500 kutha lan kutha ing Prancis sing urip apik, diadegake kanthi asosiasi kanthi jeneng sing padha: Lons-le-Saunier lan Dole.
  • Apa kutha paling ayu ing Jura? Arbois, Poligny lan Salins-les-Bains minangka telung kutha paling misuwur ing wilayah kasebut, nanging ngunjungi jantung Jura tanpa nemokake desa sing apik lan apik sing nggawe tujuan kasebut bakal dadi kesalahan serius.
À Lire  Carane masak squash

Napa menyang Jura?

sedhekah

Apa apik kanggo urip suwe Saunier?

Chateau-Chalon.

Carane ngunjungi Burgundy?

Baume-les-Messieurs.

  • Clairvaux-les-Lacs.
  • Poligny.
  • Arlay.
  • bangga

Salins-les-Bains.

Carane nggawe rute anggur Burgundy?

Jura minangka bandha alam dhewe, Jura nglumpukake akeh kasugihan budaya lan warisan: gunung, tlaga, monumen, kutha, gastronomi, oenologi nanging uga pengetahuan gabungan kayata jam tangan, yaiku padha nggawe salah siji saka wilayah paling ayu ing Prancis.

Apa desa sing paling apik ing Burgundy?

Poin positif: Alam, lingkungan, luang, kualitas urip; kutha penake kanggo manggon, akeh animasi karo terraces ing mangsa. cedhak kutha-kutha utama (Lyon, Dijon, Besançon).

Utawa manggon watara Dijon?

3 dina ing Burgundy: itinerary lan panggonan kanggo ndeleng

Esuk DAY 2: nerusake karo riko kanggo Beaune lan hospices sawijining. Kaya Dijon, Beaune minangka mandeg penting ing perjalanan sampeyan. …

Apa apik kanggo manggon ing Dijon?

Mlaku-mlaku menyang Roche de Solutré…

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultime ricette

- Advertisement -

Vous en voulez plus ?

- Advertisement -